Zahvaljujemo se vsem donatorjem za podporo: solist, mcasia, kamnoseštvo padovac, pato33, ladu, Depra, BENSPORT, blackhawk71
Pozdravljeni:
Status: Uporabnik
Razmerje: 0.00
Naloženo: 0.00 KB
Prenešeno: 0.00 KB

Dobrodošli na tvoj-ORiON.si!

Vsebina


Informacije o strani - Na vrh


Sem nov uporabnik. Kaj je sistem BitTorrent, kaj je portal ORiON.si in kako ga uporabljam?

Preglej naslednjo stran: Torrenti.si in tu najdeš vse potrebne informacije.


Ali ima portal ORiON.si kakšna pravila?

Vsa pravila si lahko preberete v pravilniku.


Kaj je v sistemu BitTorrent najbolj pomembno?

Najbolj pomembno je, da skrbite za svoje delilno razmerje in ga držite vsaj na 1.0 ter da med in po končanem prenosu ne omejujete povezave, saj s tem zagotovite pošteno delitev datotek oz. informacij med uporabniki.


Ali imam lahko več uporabniških računov?

Ne. Vsak ima pravico samo do enega uporabniškega računa. Uporabniki z več računi bodo ustrezno sankcionirani.


Je možno račun parkirati?

Računa ni možno parkirati. Čas neaktivnosti po kateri se vam pobriše račun je 8 tednov za navadne uporabnike. Za VIP in višje razrede pa 16 tednov.


Zakaj nisem prejel potrditvenega emaila pri registraciji?

Vaš e-mail odjemalec ga je verjetno zaznal kot SPAM, zato ga poskusite poiskati v datoteki za odpadne e-maile ali pa počakajte 24 ur in ročno vam bomo omogočili dostop do portal.


Izgubil sem uporabniško ime in geslo. Mi ju lahko pošljete?

Uporabite ta obrazec in na vaš email bomo poslali nove podatke.


Mi lahko preimenujete uporabniško ime?

Si vzoren uporabnik naše skupnosti? Ni problema, kontaktiraj nekoga iz osebja.


Kako si naj zbrišem svoj uporabniški račun?

Osebju pošljite prošnjo o izbrisu vašega računa in zraven navedite razlog za izbris.


Lahko ostali uporabniki vidijo moj IP naslov in e-mail?

Vaš IP naslov in e-mail vidijo samo člani osebja! Ostali uporabniki tega ne vidijo.


Za katere napake sem lahko kaznovan?

Opozorilo lahko dobite ob bodisi manjših, bodisi večjih kršitvah pravilnika. To zajema storjen hit&run, torej nesejanje torrenta takoj po prenosu, neprimerno oz. vulgarno komentiranje torrentov, nadlegovanje osebja in souporabnikov, nepooblaščeno oglaševanje na strani ali v opisu torrenta in podobno. Za večkratno početje vam onemogočimo račun (Ban)!


Kako postanem Nalagalec?

Pošljite sporočilo vodstvu in v zadevo vpišite Prošnja za status nalagalca... in v besedilo sporočila vpišite vaše dosedanje izkušnje, hitrost povezave in kaj želite nalagati ali pa se vključite v eno izmed nalagalskih skupin (OrSi, OpU, MrSi).


Zakaj se ne morem povezati na stran oz. sem nepovezjiv na torrente?

Sledilnik je ugotovil, da ne morate sprejemati povezav, saj ste za požarnim zidom ali routerjem (NAT). Nihče se ne bo mogel povezati na vas in vi ne boste mogli sejati. Vaš problem lahko rešite tako, da odprete vrata (porte), ki se uporabljajo za normalno delovanje.Več informacij boste našli na PortForward. Preverite pri svojem ponudniku internetnih storitev (ISP), ali blokira določena vrata. Preverite v svojem torrent klientu, če imate vklopljeno šifriranje (encryption). Pri požarnem zidu, morajo biti vrata na njem odprta. Pri routerju, mora biti nastavljena preusmeritev porta ("port forwarding") na (notranji) IP vašega računalnika. Če želite ostati povezani, morate obvezno izbrati vrata večja od 1024 (saj so porti manjši od tega rezervirani za druge zadeve).


Kako si v profilu uredim avatar, ali so glede njega kakšne omejitve?

Na splošno glede avatarjev ni omejitev, za vstavljanje/urejanje avatarja enostavne vnesete URL povezavo do vašega željenega prikazanega avatarja. Pri izbiri slike bodite pozorni, da ne bo žaljiva ali neokusna (rasizem, nacionalizem, mučenje živali/ljudi... je STROGO PREPOVEDANO).


Ukradli so mi račun, kaj naj storim?

V primeru, da vam nekdo ukrade račun, ste za to sami krivi, ker ste uporabljali slabo zavarovana gesla ali pa jih celo povedali v javnosti. Vseeno v tem primeru obvestite osebje in mu razložite problem. Sprožili bomo raziskavo in, če bo ugotovljena zloraba, vam bomo povrnili račun, storilca pa za vedno izključili iz našega sistema. Ker pa je take storilce težko izslediti in kaznovati, priporočamo previdnost. Izmislite si varno geslo, ki naj ne vsebuje očitnih priljublenih besed iz vašega življenja (npr. imena domačih živali, družine, rojstnega datuma...). Vsebuje naj čim bolj naključno sestavo črk, številk in znakov in naj bo dolgo vsaj 8 mest. Geslo si zapišite na varno mesto, ki ni dosegljivo javnosti. Gesla NIKOLI ne izdajajte v javnosti. Geslo zamenjujte na nek določen čas (npr. vsakih 14 dni). Če uporabljate javne računalnike, vedno pobrišite zgodovino, piškote ter se odjavite iz sistema.


Kam gredo donacije?

Donacije so prostovoljni prispevki uporabnikov. Denar, ki ga dobimo preko donacij se porabi za plačilo stroškov kot so nadgradnja strojne opreme, vzdrževanje strani ter plačilo gostovanj strežnikov.


Kako lahko doniram?

Vsi možni načini in postopki so opisani tukaj.


Zakaj moram skrbeti za svoje razmerje (ratio)?

Razmerje je sistem, ki skrbi, da je deljenje podatkov med uporabniki pošteno, zato ga je treba držati vsaj na 1. Če imate nizeko razmerje, potem ne delite dovolj z ostalimi in vas zato tudi primerno kaznujemo z opozorilom ali onemogočitvijo računa (Ban).


Kako si lahko zvišam razmerje (ratio)?

Prenesite si čimbolj nov/zdrav/free torrent, ki ima veliko pijavk, s katerim boste lahko nato sejali dokler se vam razmerje ne zviša. Razmerjetio si lahko izboljšate tudi s pomočjo donacij, nagradnih iger...


Zakaj mi stran ne šteje mojega prenosa?

Najprej preverite nastavitve vašega torrent programa (utorrent). Sledilnik je mogoče preobremenjen in se vaš klient v tistem trenutku ne more povezati. V vašem klientu poiščite, če vam klient izpisuje kakšno napako in le-to sporočite osebju, če se stvar ponavlja dalj časa.


Kaj pomeni, da je torrent naložil anonimnež?

Uporabnik je želel ostati tajen in ni želel izpostavljati/razkriti svojega vzdevka.


Kam včasih izginejo torrenti?

Nalagalec lahko izbriše torrent zaradi storjene napake, torrent ni ustrezal pravilom ali pa je že naložen na sledilniku. Lahko pa se torrent izbriše samodejno, kadar je nekaj časa brez sejalcev (mrtev torrent).


Zakaj se mi včasih prenos ustavi pri 99.9%?

Torrent je sestavljen iz več delčkov, zaradi česar pa se lahko zgodi, da se kateri noče prenesti ali pa je nalagalec spremenil svoj direktorij po že naloženi torrent datoteki. Običajno se takšna stvar reši z brisanjem torrenta, nalagalec pa ga mora še enkrat naložiti, vi pa nadaljujete prenos od tam kjer ste ostali.


Ali lahko pomagam sejati torrent, ki sem ga dobil drugje?

To lahko storite, a se pred tem prepričajte, da vaš torrent vsebuje enake datoteke kot ta, ki je naložen na sledilniku. V primeru, da datoteke niso enake, lahko pride do težav, zato raje ne pomagajte sejati.


Kaj naj storim, če se mi prenos prekine in hočem ponovno nadaljevati od tam kjer sem ostal?

Ponovno prenesite torrent in za download direktorij izberite isto mapo kot prej. Program vam bo naredil "hash check" in nadaljevali boste od tam kjer ste prej ostali.


Zakaj ne morem naložiti torrentov?

Pravico do naložitve torrentov imajo samo uporabniki (Nalagalci, VIP in višji). To lahko postanete tako, da zaprosite za ta status.


Zakaj dobim PID napako pri naložitvi torrenta?

Napaka se lahko pojavi zato, ker ste pozabili prenesti torrent z sledilnika po naložitvi in v tem primeru torrent nima vpisanega PID hasha, ki je ključnega pomena pri štetju razmerja, da se tej napaki izognete še enkrat prenesite vaš naložen torrent in ga zaženite z vašim klientom za prenos torrent datotek.


Želim povečati hitrost prenosa. Kaj naj storim?

Hitrost prenosa je predvsem odvisna od razmerja med sejalci in pijavkami. Pri novih, bolj popularnih torrentih je hitrost prenosa ponavadi manjša, kot pri starejših. Če želite višjo hitrost, poskušajte upoštevati naslednje: ne prenašajte takoj novih torrentov, omejite število sočasnih povezav (download/upload) (odvisno od operacijskega sistema), pustite času čas. Pri torrentih, ki pa že imajo veliko število sejalcev, pa je hitrost prenosa odvisna samo od vaše internetne povezave.


Kaj pa, če odgovora na moje vprašanje ni tukaj?

Če še vedno ne najdete odgovora na vaše vprašanje, kontaktirajte osebje.


Kaj pomenijo različne vrste računov?

Vodja osebja - Ima pregled nad celotno stranjo, vodi osebje.

SysOp - Sistemski operater. Pravijo, da je izgubil nedolžnost pred očetom.

Administrator - Oseba, ki na strani preži noč in dan, pa vseeno nič ne naredi.

Moderator - Marljiva oseba, pred katero se ne moreš skriti.

Uploader - Lahko nalaga in ureja svoje torrente.

VIP - Lahko nalaga torrente, izključen je iz ban skripte. Pravijo, da je brez grehov.

Super uporabnik - Uporabnik, ki je registriran več kot mesec dni in ima preko 50GB uploada.

Uporabnik - Lahko odjema torrente, piše objave na forumu, klepetu, komentira.
Pomen statusov?

P - Pisec novic - Možnost objavljanja novih novic na portal.

F -FreeLeech - Možnost nastavitve torrenta na FreeLeech, katerega velikost je večja od 3Gb.

V - Vodja skupine - Upravljanje z nalagalsko skupino in možnost dodelitve statusa Č.

Č - Član skupine - Možnost uporabe naprednih funkcij in nalaganje torrentov v imenu skupine.

S - Spammer - Onemogočeno pisanje sporočil.

B - Blocked - Onemogočeno prenašanje torrentov.

L - Limited - Onemogočeno nalaganje torrentov.

Z - Zadetki - Oseba s statusom Z zauživa marihuano.FAQ Management script by avataru - Page generated in 0.03288 seconds.